Over AcademicTransfer

AcademicTransfer is het carrièreplatform voor werken in de wetenschap in Nederland. Miljoenen hoogopgeleide onderzoekers van over de hele wereld zoeken een baan via onze vacaturesite. Wij zijn een not-for-profit coöperatie van Nederlandse kennisinstellingen: 14 universiteiten, 5 universitair medische centra en de topinstituten van KNAW en NWO. Samen zetten wij ons in om de beste wetenschappers in de wereld te bereiken en interesseren voor een carrière in Nederland.

Het is onze ambitie om uit te groeien tot een community waar onderzoekers elkaar vinden en ondersteunen bij het nemen van nieuwe carrièrestappen. En waar we een duurzame verbinding tussen kandidaten en organisaties faciliteren.

Kom jij ons team versterken?

Onze community

In het najaar van 2021 hebben we de community AcademicsConnected gelanceerd. Academici, wetenschappers en onderzoekers kunnen zich hier oriënteren op carrièrepaden binnen en buiten de academia in Nederland en zich voorbereiden op hun volgende stap. Inmiddels hebben ruim 20.000 potentiële kandidaten een account.

Onze nieuwe carrièreservices:

/images/912/original/

Career Navigator
Een interactieve kaart met zes carrièrepaden voor onderzoekers in verschillende sectoren. Je vindt hier functieomschrijvingen, video's en persoonlijke verhalen van onderzoekers.

Career Reflector
Een gratis self-assessment waarmee je je eigen talenten en manier van werken kunt ontdekken.

Career Buddy
Onze Buddy helpt je bij de voorbereiding op een nieuwe baan: het vergroten van je netwerk, het updaten van je CV en het schrijven van een pitch.

Timeline
Via onze timeline houden organisaties je op de hoogte van carrièregerichte events, cursussen en call for proposals.

Voor recruiters
Recruiters kunnen in onze talentpool op zoek gaan naar geschikte kandidaten.

Til jij onze community naar een hoger niveau?

Wij zijn op zoek naar een online marketing en community manager. Een echte aanjager die onze community kan laten groeien, onze nieuwe carrièreservices de wereld in brengt en de dialoog op gang brengt tussen onderzoekers enerzijds en organisaties anderzijds. Ben jij de marketingprofessional die wij zoeken?

Samen met onze communicatieadviseur Els vorm je het marketing- en communicatieteam. Een werkdag bij AcademicTransfer is nooit hetzelfde. Zo zul je bezig zijn met het bepalen en uitvoeren van onze marketing- en social media strategie, activeer je werkgevers om timelineposts te doen en ga je op zoek naar nieuwe verhalen voor op het platform.

Werken bij AcademicTransfer

Werken bij 'AT' betekent:

  • Veel vrijheid, flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid
  • Werken in een klein en informeel team: 7 enthousiaste collega's
  • Oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling
  • Optie om drie prestatiemaanden extra te verdienen per jaar
  • Hybride werken: op kantoor in de mooie Utrechtse binnenstad of vanuit huis
/images/438/original/