Universitair Medisch Centrum Utrecht

UMCU

Werken bij UMC Utrecht

Werken in het UMC Utrecht betekent werken op het snijvlak van onderzoek, onderwijs, zorg en techniek. In onze academische setting leren en innoveren we continu en zijn nieuwe ontwikkelingen altijd binnen handbereik. Als medewerkers draag jij hier vanuit jouw eigen expertise aan bij. Samen werken aan de gezondheidszorg voor de toekomst.
Vernieuw mee >

Na 2 jaar werken voelt het grote UMC Utrecht al kleiner aan en groet ik collega's in de wandelgangen. Als jonge verpleegkundige heb ik hier onwijs veel mogelijkheden om te groeien en te komen op de plek waar ik gelukkig van word. De zorg is hier complex, uitdagend en je komt zeldzame ziektebeelden en ingrepen tegen. Een unieke kans!

— Verpleegkundige interne geneeskunde

Onze locatie

Past het UMC Utrecht bij jou?

Het UMC Utrecht biedt complexe zorg aan de meest uiteenlopende ziektebeelden en dit zie je terug in de onderzoeken die we doen. Jij bent als zorgprofessional of onderzoeker een van de schakels in de behandeling van patiënten die ergens anders soms niet (meer) geholpen kunnen worden. Als specialist in jouw vakgebied draag jij je steentje bij aan de topzorg die onze patiënten van ons verwachten. Geen dag is hetzelfde je leert, verbetert en innoveert continu. Wil jij weten of werken bij het UMC Utrecht bij je past? Dan kun je op meerdere manieren met ons in gesprek. Kijk op www.werkenbijumcutrecht.nl voor de mogelijkheden.

Naast de standaardwerkzaamheden, zoals gepland onderhoud, reparaties en het oplossen van storingen, denk je ook met zorgprofessionals mee over technische oplossingen die zorg vergemakkelijken en verbeteren.

— Medisch technicus

Goed werkgeverschap

We zorgen goed voor patiënten, maar ook voor ons personeel. Want, wanneer jij met plezier naar je werk gaat, kun je het best presteren. De zorg voor jou begint met het scheppen van goede arbeidsvoorwaarden. Voorwaarden die een juiste balans tussen werk en privé garanderen. Maar ook door ruimte te bieden voor persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing. Graag verkennen we samen met jou de grenzen van je kunnen en kijken we naar een loopbaan pad op maat.

Wij bieden

  • Een CAO à la carte;
  • Tal van doorgroeimogelijkheden zowel intern (dus ook bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis) als bij het Prinses Máxima Centrum;
  • Jouw werk draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek;
  • Een ligging midden in het Science Park, de silicon valley van Nederland;
  • Door onze ligging in het hart van het land, goed te bereiken.

Op de werkvloer

Werken in het WKZ is academische zorg in een klein jasje. Elke dag is het hier weer verrassend werken. Wij zijn allround operatieassistenten op alle specialismen en kennen geen straatjes met dezelfde ingrepen. Dat maakt ons werk zo afwisselend en leuk!

— IC verpleegkundige

Onderzoek

Met ruim 1.100 bedden en ruim 11.000 medewerkers is het Universitair Medisch Centrum Utrecht een van de grootste academische centra van Nederland. Patiëntenzorg en biomedisch onderzoek zijn nauw met elkaar verbonden, waardoor een omgeving ontstaat waarin wetenschappelijke vooruitgang snel van bank naar bed gaat. Vooruitgang die het leven van patiënten verbetert en die er internationaal toe doet.

De wetenschappelijke output van het UMC Utrecht heeft een citatiescore van 1,68 tussen 2007 en 2010/11. Dit impliceert een wetenschappelijke impact die 68% hoger ligt dan het wereldgemiddelde. De faculteit geneeskunde van de Universiteit Utrecht, die vijf opleidingen heeft overgedragen aan het UMC Utrecht, bestaat uit ruim 3.500 bachelor- en masterstudenten geneeskunde, biomedische wetenschappen en klinische gezondheidswetenschappen.

CT scans en röntgenfoto’s maken en zo de meest uiteenlopende aandoeningen goed in beeld brengen. Maar ook: aandoeningen echt behandelen. Bijvoorbeeld het dotteren van vernauwde bloedvaten. Dat is wat een radiodiagnostisch laborant binnen het specialisme CT & Angio op de afdeling radiologie van het UMC Utrecht doet.

— Radiodiagnostisch laborant

Interessant voor jou

Ben je er nog niet uit wat je zou willen doen in je carrière? Ontdek jouw mogelijkheden en word lid van de Nederlandse community voor onderzoekers: AcademicsConnected. Laat ons je helpen je carrièrepad te vinden en probeer onze carrièreservices uit!