De Recruiter Suite

De nieuwe tool voor recruiters en HR-adviseurs om proactief kandidaten te werven.

Realtime informatie over je lopende vacature, automatische matching van CV’s met jouw vacature en een aparte zoekfunctie om zelf kandidaten te vinden: het kan nu met de Recruiter Suite!

De Recruiter Suite bestaat uit drie functionaliteiten, die als submenu bij jouw vacature op AcademicTransfer tonen:

  1. Statistieken
  2. CV-match
  3. Vind kandidaten
/images/303/original/

Statistieken

Bij statistieken kun je zien hoe goed je vacature het doet. Zijn er veel of weinig bezoekers en hoeveel sollicitaties heeft je vacature al opgeleverd? Statistieken werkt als een trechter:

  1. Hoeveel bezoekers heeft mijn vacature?
  2. Hoeveel daarvan hebben op de sollicitatieknop gedrukt?
  3. En hoeveel dáárvan hebben er daadwerkelijk gesolliciteerd?

Let op - wij meten sollicitaties op twee manieren: via een formulier op AcademicTransfer of via een doorklik naar jullie eigen Applicant Tracking Systeem.

/images/305/original/

CV-match

AcademicTransfer beschikt over een eigen talentpool. Kandidaten kunnen een profiel aanmaken en hun cv uploaden. Met artificial intelligence matchen wij jouw vacature met de passende CV’s uit onze kandidatendatabase. Met de CV-match zie je ook hoe goed een cv matcht, de matches krijgen een ranking. Bij een score van vier bolletjes of meer, kan er gesproken worden van een geschikte match. Je kunt het profiel van de kandidaten inzien en hun CV's downloaden (kandidaten hebben hier actief toestemming voor gegeven).

Vind kandidaten

Kandidaten kunnen in hun profiel op AcademicTransfer verschillende gegevens invullen, zoals hun huidige/gewenste positie en wetenschappelijke discipline. Met de zoekfunctie vind kandidaten kun je als recruiter filteren op deze gegevens en zelf proactief op zoek gaan naar geschikte kandidaten. Je kan een snelle of uitgebreide zoekactie doen. Deze functionaliteit is aanvullend aan de CV-match.

/images/307/original/

Test je mee?

AcademicTransfer transformeert momenteel van een vacaturebank naar een carrièreplatform. Hiertoe ontwikkelen we verschillende tools die we eind 2021 geïntegreerd aanbieden op ons toekomstig carrièreplatform: AcademicsConnected.

Alle tools worden eerst ontwikkeld als een Proof Of Concept (PoC). Elke PoC laat zien wat de tool in essentie kan en zal uiteindelijk doorontwikkeld moeten worden. Welke PoC’s doorontwikkeld gaan worden, wordt afgestemd met de leden van AcademicTransfer.

Ook de Recruiter Suite is een PoC. Wij horen dus graag wat je bij de doorontwikkeling aan extra functionaliteiten terug wilt zien. Probeer de Recruiter Suite uit en geef aan wat je er goed aan vindt en wat je nog mist. Wij nemen zoveel mogelijk mee in de doorontwikkeling van de tool.

Luister naar onze podcast

In onze podcast interviewen we recruiter Caroline Rutten, die de Recruiter Suite mee heeft ontwikkeld en wekelijks gebruikt en Véronique de Koning, die onderzoek heeft gedaan naar de tool. Luister mee...

Geen podcast missen? Abonneer je op ons kanaal!